Uyttenhove

Tim Peeters Architecten

Details

BAST Arch+Engineers
Projectomschrijving
Deze klassieke zadeldakwoning in Sint-Amandsberg onderging een volledige metamorfose. De gesloten, donkere kamers in het bestaande baksteenvolume maakten plaats voor een luchtige structuur met allerlei plekjes en hoekjes. Met een minimum aan ingrepen realiseerde Tim Peeters Architecten een ‘reorganisatie van ruimtelijkheid en licht’. Het markante gevelontwerp verenigt oud en nieuw. De sobere, op maat gedetailleerde gevelopeningen van het nieuwe gedeelte volgen een strikt raster om eenheid en rust te brengen in het expressieve volume met puntgevels. Het resultaat is een flinterdunne blauwgrijze huid, ingevuld met glas, zonder kaders en een schuine witte dorpels. Deze materialisatie contrasteert met het gewichtige baksteenfront, dat lichtjes naar voren geschoven is, als een tastbaar souvenir uit het verleden. De grote raampartijen zorgen voor een intens contact met de buitenwereld.
U wilt zich aanmelden

voor de awards

Ontdek hieronder de registratieformulieren

U wilt deelnemen

AAN DE GALA-AVOND

Klik hieronder en ontdek alle mogelijkheden