Belgian Building Awards

Op dinsdag 3 maart 2020 worden de volledig vernieuwde prestigieuze Belgian Building Awards uitgereikt op BATIBOUW. Dit evenement lauwert de realisaties van architecten en exposanten.

Dit evenement is een organisatie van BATIBOUW in samenwerking met SanomaRedactiebureau PalindroomIk Ga Bouwen & Renoveren, de Orde van Architecten en architectura.be.

De Awards worden uitgereikt tijdens een galadiner tijdens BATIBOUW 2020. Keynote speaker Michael Pawlyn is eregast.

 

Programma van de avond:

17u30: Ontvangst + aperitief

18u30: Galadiner met een keynote van Michael Pawlyn en prijsuitreiking

22u30: Fin

 

*Het is niet mogelijk om enkel de prijsuitreiking bij te wonen. Indien men aanwezig wil zijn, dan is dit voor de volledige avond (diner + prijsuitreiking + keynote).

 

Geniet mee van een uniek gala en profiteer ervan ook uw partners uit te nodigen, de uitstraling van uw firma te boosten en alle leaders uit te sector te ontmoeten: architecten, aannemers, verdelers, fabrikanten, designers, …

 

Het event vindt plaats op dinsdag 3 maart 2020. Op het programma van de avond: inspiratie, gastronomie.. en netwerking. We zullen ook de kans krijgen om de heer Michael Pawlyn te ontvangen als Keynote speaker.

 

Download hier de inschrijvingsformulier

 

Michael Pawlyn is een Britse architect die gekend is voor zijn werk op gebied van biomimetische architectuur en innovatie. Hij maakt deel uit van de groep architecten die het project ‘Eden’ hebben bedacht en ontworpen en is regelmatig spreker op evenementen rond innovatie en milieuduurzaamheid. Zijn boek ‘RIBA, Biomimicry in Architecture’, gepubliceerd in 2011, is een bestseller en de tweede herziende editie van het boek, met voorwoord van Ellen MacArthur, werd in 2016 gepubliceerd. Hij is één van de drie oprichters van ‘The Sahara Forest Project’, waarbij het doel is om zoet water, voedsel en hernieuwbare energie tot bij gebieden in droge omstandigheden te krijgen, en is nog steeds actief betrokken bij het project als stichtende partner en verantwoordelijke van het concept.

Meer informatie over Michael Pawlyn vindt u hier.

 

Maak deel uit van dit exclusieve evenement door te kiezen uit één van de aangeboden formules die het best aan uw wensen voldoet. We kijken er naar uit om samen met u de bouwsector te vieren. Het BATIBOUW-team staat tot uw beschikking indien u nog vragen heeft. Aarzel niet om hen te contacteren en wacht niet te lang om uw plaats te reserveren; ze zijn immers beperkt.

 

Meer info?

Aarzel niet om contact op te nemen met Axel Schierhout (a.schierhout@fisa.be | +32 491 90 87 68) of Marie-Anne Bervaes (m-a.bervaes@fisa.be - +32 472 93 06 71) als u nog vragen heeft of een afspraak wenst te maken.

Award voor BATIBOUW exposanten

 • Product Innovation Award
  De Product Innovation Award wordt uitgereikt tijdens de Belgian Building Awards 2020. Enkel exposanten die officieel deelnemen aan BATIBOUW 2020 maken kans op de prijs. Andere kandidaturen worden sowieso geweigerd.
  Met deze prijs zetten we een bedrijf in de kijker dat zich binnen zijn sector liet opmerken met een nieuw product, een nieuwe oplossing of een nieuwe dienst. De kandidatuur moet gecommercialiseerd zijn. De jury let vooral op het innovatieve karakter, de relevantie voor de gebruiker, de duurzaamheid en de betaalbaarheid voor het grote publiek. Enkel kandidaturen opgestuurd naar het mailadres batibouw2020@sanoma.com zijn geldig. Het bedrijf Sanoma Regional Belgium, uitgever van Ik ga Bouwen & Renoveren, neemt de volledige organisatie van de Product Innovation Award op zich.
  De inschrijvingen voor de Product Innovation Award starten op maandag 4 november 2019 en eindigen op 13 december 2019 om middernacht. Elk product dat voor vrijdag 10 januari 2020 (middernacht) wordt opgestuurd kan nog worden meegenomen in de « Batibouwspecial » Ik ga Bouwen & Renoveren. Deelnemen aan de wedstrijd is echter niet meer mogelijk na vrijdag 6 december 2019 (middernacht).
 • Eco Award
  We moedigen particulieren en bedrijven aan om op een meer ecologische en duurzame manier te bouwen. Daarom kunnen de exposanten, ingeschreven voor BATIBOUW 2020, deelnemen aan de Eco route en de Eco award uitrijking. Dit beloont bouwbedrijven die zich inzetten voor het milieu. De selectie criteria zijn als volgt: duurzaamheid, energiezuinigheid en het gebrui van schadelijke stoffen beperken. De Eco route brengt de bezoekers naar de standen van de geselecteerde kandidaten en lost de verwachtingen in van diegenen die op zoek zijn naar duurzame en ecologische oplossingen voor hun woning.
  Om in aanmerking te komen stuurt u uw aanvraag per e-mail door naar batibouw2020@sanoma.com. Sanoma Regional Belgium, uitgever van het tijdschrift ‘Ik Ga Bouwen & Renoveren’, neemt de volledige organisatie van deze prijs in handen.
  De inschrijvingen voor de Eco Award starten op maandag 4 november 2019 en eindigen op 13 december 2019 om middernacht. Elk product dat voor vrijdag 10 januari 2020 (middernacht) wordt opgestuurd kan nog worden meegenomen in de « Batibouwspecial » Ik ga Bouwen & Renoveren. Deelnemen aan de wedstrijd is echter niet meer mogelijk na vrijdag 6 december 2019 (middernacht).

Architectenawards

Voor de Architectuurawards werd een totaal nieuw concept ontwikkeld waarbij prijzen toegekend worden in vijf categorieën:

 • Rookie of the year
  In de categorie Rookie of the Year gaan we op zoek naar een jong Belgisch architectenbureau dat vernieuwende architectuur weet te koppelen aan een degelijk management. Voor deze categorie komen bureaus in aanmerking die maximum 10 jaar bestaan (oprichtingsjaar 2010 of later en waarvan minstens de helft van de zaakvoerders niet ouder is dan 35 jaar (geboortejaar 1985 of later).
  Bureaus die bij de vorige editie gewonnen hebben binnen deze categorie of een eervolle vermelding gekregen hebben, kunnen niet opnieuw deelnemen.
 • Mixed Used
  De categorie Mixed Use bekroont projecten die op innovatieve wijze erin slagen om meerdere functies binnen één project te combineren en zo een antwoord bieden op de vraag naar een efficiënter gebruik van de beschikbare ruimte. Zowel nieuwbouw- als renovatie- en restauratieprojecten komen in aanmerking. Niet de schaal van het project is bepalend maar wel het innovatieve karakter, de kwaliteit van de architectuur en het out-of-the-box denken.
  Het project moet opgeleverd zijn in 2017 of later.
 • Build2Work
  De categorie Build2Work bekroont een geslaagd bedrijfsgebouw dat werd opgeleverd in 2017 of later. Het gebouw moet blijk geven van architecturale kwaliteit en een innovatieve aanpak die zich vertaalt in een aangename werkomgeving voor personeelsleden en gasten. Bij de beoordeling worden zowel het exterieur maar zeker ook het interieur in rekening genomen. Het is absoluut een pluspunt als het project maximaal inspeelt op de principes van het nieuwe werken met veel aandacht voor het fysieke en mentale welzijn van de medewerkers. Deze categorie staat zowel open voor architecten als voor interieurarchitecten.
 • 3|2|1 Facadeaward
  De 3|2|1 Facadeaward focust zich op koppelwoningen (driegevel-, tweegevel- of ééngevelwoningen die opgeleverd werden in 2017 of later. We zijn op zoek naar ontwerpen die op innovatieve wijze erin slagen om ondanks de beperkte afmetingen en ondanks het beperkt aantal gevels toch een maximale woonkwaliteit te realiseren met veel aandacht voor daglicht en privacy. Er wordt bij de beoordeling zowel gekeken naar het exterieur als naar het interieur. Groepswoningprojecten komen ook in aanmerking, maar er moet bij de inzending wel gefocust worden op één specifieke woonst. Het is dus niet de bedoeling om groepswoningbouwprojecten of cohousingprojecten in hun geheel in te dienen.
 • Pioneer-Award
  De Pioneer award bekroont een architect, een externe persoon of organisatie die op een bepaald vlak een pioniersrol vervuld heeft door als een van de eersten zijn nek uit te steken voor een ideaal dat de architecten en/of de architectuurkwaliteit in de breedst mogelijke betekenis van het woord ten goede zal komen. Door een out-of-the-boxaanpak is de persoon/de organisatie erin geslaagd een bepaalde problematiek onder de aandacht te brengen en heeft hij/zij anderen ervan overtuigd om zijn voorbeeld te volgen.
  Voor deze categorie kan men zich niet kandidaat stellen. Het is de jury zelf die op zoek gaat naar interessante kandidaten en een winnaar.

 

Voor het volledige wedstrijdreglement, klik hier.

U wilt zich aanmelden

voor de awards

Ontdek hieronder de registratieformulieren

U wilt deelnemen

AAN DE GALA-AVOND

Klik hieronder en ontdek alle mogelijkheden